Self-service stappenplan

Video en gids over hoe u er voor kan zorgen dat uw Bio-Circle optimaal blijft functioneren

Download deze gids als PDF

Download dit stappenplan als PDF om er voor te zorgen dat uw Bio-Circle optimaal blijft functioneren tijdens de COVID-19 epidemie. Bestelbon link thumbnail

Vul een bestelbon in

01 #one

Persoonlijk beschermingsmiddelen

Onze Bio-Circle vloeistoffen zijn niet schadelijk maar in combinatie met onbekende vervuilingen raden wij steeds aan handschoenen en een veiligheidsbril te dragen

02 #two

Doorstroomborstel

Controleer de doorstroomborstel. Als deze in slechte staat is zal het lastiger zijn om onderdelen efficiënt te reinigen.

03 #three

Reinig de bovenkant van de wastafel met de doorstroomborstel

Breng alle vervuiling in de filters voor we deze vervangen.

04 #four

Filters

Maak de netfilters van de spoelbak leeg

05 #five

Magneet

De magneet zit onder de net filters. Reinig de magneet zodat de vloeistof vlot kan blijven

06 #six

Schuim

Controleer of er schuim aanwezig is. Voeg Defoamer toe indien nodig. Een teveel aan schuim kan er voor zorgen dat de Bio-Circle “overloopt”.

07 #seven

Drijvende olie

Verwijder drijvende olie indien deze aanwezig is. Een teveel aan olie zet de vloeistof onnodig onder druk.

08 #eight

Verwarmingselement, temperatuurmeter en niveaumeter

Reinig deze onderdelen zodat ze niet onnodig in fout melding gaan. Neem contact met ons op indien er problemen zijn met de controlebox

09 #nine

Luchtpomp en zuurstof steentjes

Controleer de werking van de zuurstofpomp. Vervang de zuurstof steentjes indien deze aangekoekt zijn. De toevoeging van lucht & zuurstof is van essentieel belang voor de micro organismen. De luchtpomp zorgt ook voor beweging in de vloeistof waardoor de warmte zich makkelijker zal verspreiden.

10 #ten

Buitenkant reinigen

Reinig de buitenkant van de Bio-Circle met CB100. Een propere machine maakt de werkomgeving aangenamer voor jou en je collega’s.

11 #eleven

Bestelbon

Bestel de benodigde artikelen via de bestelbon

12 #twelve

Filter de vloeistof (optioneel)

Indien je de mogelijkheid hebt; pomp de vloeistof uit de Bio-Circle in een extern vat. Tijdens het overpompen kan je de vloeistof een extra filtering geven. Eenmaal de Bio-Circle leeg is kan je het bezinksel verwijderen. Voor deze stap heb je het juiste materiaal nodig. Het is geen ramp wanneer je deze stap niet kan uitvoeren. Het uitvoeren van bovenstaande stappen zullen reeds een groot verschil gemaakt hebben op het gebruik van de Bio-Circle.